На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

Все зважилися, відкриваємо ресторан, кафе, суші-бар, піцерію! — 25 квітня 2016 р.

В один момент ви визначилися і вирішили відкрити заклад, в якому буде краще, ніж у всіх закладах, які ви відвідували до цього. На перший погляд здається, що все так просто, ввічливі і спритні офіціанти, смачні напої та страви, розкішний інтер'єр і багато, багато іншого. Є ще багато нюансів, але все ж «не Боги горшки ліплять», отже, якщо є величезне бажання, все вийде.

Відкрити ресторан

Головних складових успіху дві. Одна з найважливіших складових успіху ресторану - місце розташування. Друга - колектив ресторану, згуртована команда. Якщо до вашого закладу незручно добиратися, немає місця для паркування, поганий інтер'єр, неякісне обладнання на кухні ресторану - про успіх закладу можна забути. Якщо персонал ледачий і незацікавлений в якості обслуговування, успіху вам не бачити. Всі інші складові також важливі, але вже другорядні. Дуже важливо, звичайно, смачна кухня і, в той же час, не позахмарні ціни, затишний цікавий інтер'єр, підготовлений і згуртований колектив. Відмінне професійне обладнання на кухні, надійні постачальники продуктів і багато чого іншого…

Але і цього недостатньо. Ви повинні задавати собі питання, чому відвідувачі повинні приходити саме до мене, знову і знову. У вашому закладі повинна бути своя «фішка», своя «родзинка», свій «магніт». Наприклад, своя пивоварня, і до вас приходять, тому що у вас найсмачніше свіже пиво. Або найкрутіший «Josper» і ваш кухар готує найкращий стейк лосося! Найсмачніший десерт, тому що шеф-кухар спочатку кондитер, найсмачніший шашлик, найсмачніша піца або хачапурі і т. д.! А може акцент на живу музику або найкраща дитяча зона з турботливими нянями. Але це не означає, що все інше може бути так собі. Потрібно тримати рівень і постійно розвиватися і шукати щось нове, ще краще і ще крутіше, будь-то ресторан, піцерія, кафе або бар!

Починається все з нанесення розмірів на папір, розстановки професійного обладнання, розміщення меблів, прив'язки каналізації та води, електричних точок підключення, розташування холодильних і морозильних камер. Іншими словами, розробляється справжнісінький «проект ресторану». І, насправді, розробляють проекти не інститути харчових технологій, а люди, які займаються ресторанним бізнесом, що йдуть в ногу з часом і технологіями.

Схема ресторану

Після складання ескізу і чернетки з розстановкою, переходимо до проектної документації і до реальних кошторисів, з підбіркою технологічного обладнання кухні з урахуванням розмірів кухні, допустимої потужності по електричних кабелях, вентиляція з розрахунком повітрообміну, обігрівом і кондиціонуванням приміщення, з розрахунком на плановане завантаження закладу, оснащення, барним обладнанням, меблями, освітленням, музичної та відео підтримки закладу. Особливу увагу необхідно звернути на правильно розраховані витяжні парасолі і вентиляцію, в поважному закладі не повинно бути запахів кухні. Атмосфера закладу складається з дрібниць, все потрібно врахувати.

На практиці не буває, що все, що планували, реалізується в кінцевому результаті. Будь-який проект - це компроміс ціни і якості, функціональності і прибутковості, здорового глузду і сміливих рішень. І тим не менше, ніж більш детально і скрупульозно продумані всі нюанси, тим більше шансів на успіх. І ще, якщо ви новачок в ресторанному бізнесі, ми не рекомендуємо грати ва-банк. Не вкладайтеся дуже сильно в приміщення і інтер'єр, це тільки 10% складовою успіху, дуже важливо розподілити фінанси рівномірно у всі сфери. Після розташування і колективу, на наш погляд третій акцент це - професійне технологічне обладнання. Професійне обладнання не повинно підводити, а, отже, має бути надійним, але і не дуже дорогим, заклад повинен якомога швидше окупитися і приносити власнику прибуток, інакше в чому сенс всієї цієї затії, якщо ви, звичайно, не займаєтеся цим заради задоволення, але яке задоволення, коли у тебе порожній зал?

Професійне обладнання

Можна цілодобово сидіти в інтернеті і читати поради, як відкрити успішний ресторан, але тільки ваш індивідуальний досвід і допомога компаній-професіоналів у своїй галузі зможуть перетворити вашу мрію в реальність. Колектив компанії MARGUS готовий ділитися своїм досвідом в підборі професійного обладнання. Якщо вам необхідні: пароконвекційна піч, плита, фритюрниця, індукційна плита, тістоміс, м'ясорубка, вакуумний пакувальник, холодильний і морозильний стіл - це до нас. Потрібен льодогенератор, льодокришитель, шок-фризер, кутер, слайсер, кондитерська вітрина, соковижималка, блендер, міксер - це теж до нас. Ми будемо раді поділитися своїм практичним, багаторічним досвідом! І після відкриття вашого закладу, розмістити чергову статтю про наших дорогих замовників.

Компанія МАРГУС надасть Вам якісну консультацію та допоможе підібрати оптимальне професійне обладнання (пароконвекційна піч, плита, фритюрниця, індукційна плита, тістоміс, м'ясорубка, вакуумний пакувальник, холодильний і морозильний стіл, льодогенератор, льодокришитель, шок-фризер, кутер, слайсер, кондитерська вітрина, соковижималка, блендер, міксер)!