Корисні статті та новини компанії МАРГУС
Професійне технологічне обладнання — 21 березня 2016 р.
Інформаційна насиченість, доступ до будь-якої інформації, в сучасному світі пошукових систем інтернету - займатися самоосвітою елементарно і просто. Але все одно, залишаються питання, і ми знову стоїмо перед вибором.... А як би хотілося відкинути все зайве і отримати саму суть, те зерно - раціональне рішення, яке вбереже нас від недоцільних матеріальних витрат, втрати цінного часу і головного, для підприємця, прибутку!
Розмаїття вибору, різноманітність гастрономічних спрямувань (італійська, грузинська, японська, китайська, традиційна українська кухні), дитяче меню, меню в період посту змушує рестораторів боротися за кожного відвідувача. А як же якість? Ось тут, можна більш детально!
Було дитяче кафе-кондитерська. Справи йшли непогано: солодкий стіл, шоколадний фонтан, анімація з клоунами. А давайте ще майстер-класи з випікання піци!
Потрібна піца-піч, тістоміс, холодильний стіл з гранітної поверхнею і вітрина для зберігання інгредієнтів. Невелике перепланування, дозакупка обладнання, опля - готово!
О, так може ще й для батьків, щоб не нудьгували - потрібен бар! Щоб випивали і з задоволенням вживали! Тут знадобиться барна стійка, барний холодильник, кавоварка професійна, льодогенератор, блендер, соковижималка.
Потрібен гарячий цех, холодний, посудомийний, на барі вже всю посуду не помиєш! А місця не вистачає. Необхідні додаткові інвестиції в фонд обладнання, ремонту, перепланування, а дорога оренда приміщень змушує економити на виробничих площах.
Отже, хороші ідеї не завжди знаходять гідну матеріальну підтримку. Відповідно, на виході і результат не той. Одним словом, якщо вже братися, то все як треба проаналізувати і зважити. А краще підключити в допомогу професіоналів.
Якщо це кондитерська, то необхідна якісна, надійна пекарські піч, тістоміс, міксер, апарат шокової заморозки і гідний кондитерський інвентар.
Для піцерії дуже важлива піца-піч, з рівним шамотним каменем і температурним діапазоном роботи до 400 0С, щоб швидко і рівномірно випікати, а так само надійний професійний тістомісильник, щоб не довелося місити вручну.
Не варто випікати в гастрономічному пароконвектоматі, є гідні пекарські печі. Як правило, виробники поділяють пароконвектомати на: гастрономічні та кондитерські.
Кондитерські частіше називають - конвекційні печі. Конвекційні печі підключають синхронно з розстійними шафами, таким чином, кондитерський цех працює більш ефективно. А ось пароконвектомат має гастрономічну спрямованість. Кожен цех окремо, зі своїм устаткуванням, зі своїм персоналом, без перетину виробничих потоків. Не варто економити і хитрувати там, де це не доцільно або вичавлювати соки з того, що не вичавлюється!