На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

Обладнання для ресторану купити або взяти в оренду! — 15 листопада 2016 р.

Обладнання для ресторану купити або взяти в оренду? Давайте будемо розбиратися. Звичайно ж, будь-яка компанія пропонує купити обладнання для кухні ресторану, бажано відразу якісне і відразу дороге. Звичайно, все відмінно, так і робимо, але якщо ви маєте в своєму розпорядженні такими фінансами, а якщо немає! Ви досвідчений ресторатор у Вас все в порядку і стаття ця не для Вас! Дана стаття для початківців рестораторів, хто тільки вступає на шлях ресторанного бізнесу! Ми не претендуємо на ім'я ресторанного експерта, ми практики, які допомагають в комплектації ресторанів професійним обладнанням, тісно переживаючи разом з ресторатором, його складності і спільно знаходимо найбільш доцільне рішення. На практиці, після виснажливого ремонту приміщення, закупівлі меблів для залу, де власне відпочиватимуть гості і де як всі думають, заробляються гроші рестораторами, доходить черга до оснащення кухні ресторану і до облаштування підсобних приміщень з холодильними та морозильними камерами, стелажами, шпильками і т . Д. Все дорого, шеф-кухарю все потрібно, і терміни відкриття вже днями. Як бути, як краще вчинити. Ресторанний бізнес, входить в десятку найбільш ризикованих за кількістю закритих закладів протягом першого року та 50% і протягом 2-го року ще 20% припиняють свою діяльність. Йдеться саме про ресторанах, а не кафе і піцеріях. Там справи набагато краще, так як вимоги м'якше і устаткуванню і до сервісу, а ціни демократичніше, отже, відвідувачів у піцерії більше ніж в ресторані.

для ресторану купити або взяти в оренду!

Ресторан - це особливе заклад, в яке приходять покуштувати вишуканих страв, яких не приготуєш в домашніх умовах. Сюди приходять, отримати насолоду від незабутнього смаком, відпочити і наповниться, позитивними емоціями від неповторної затишної атмосфери. Поринуть і розчиниться в обстановці спокою і незворушності, музики, їжі з неповторним смаковими маніпуляціями і чудовим сервісом. Отже, Все важливо, все має бути на вищому рівні, від місця для паркування до вибору сухих вин або ступеня прожарювання яловичини або риби, від уніформи офіціантів до запаху кави в районі бару, де розташована кави машина. Від приємного або навпаки дратівної звуку соковижималки, що готує відвідувачеві тільки, що вичавлений сік, теска ледокрошітеля для чергового коктейлю. Все складається з дрібниць, що в кінцевому підсумку робить Ваш ресторан або культовим, або заповненим лише на вихідні, так як в сусідніх ресторанах немає місць! Для того, щоб ресторан вийшов вдалим, необхідно поставити мету, що ми чекаємо від ресторану, його формат, стиль, кухню, музику, спрямованість. Отже, місце ресторану, ціна оренди або купівлі закладу і обладнання ресторану, час окупності. Якщо Ви ставите за мету швидку окупність, значить, вкладення повинні бути стриманими. Високі ціни за страви, які готові платити відвідувачі, повинні бути обгрунтованими. У Вас в ресторані найсмачніша риба в місті, найсмачніший салат або, наприклад дорогим шоу або музичним супроводом не таким як у інших. Мета поставлена. Що потрібно для реалізації? Проект ресторану планом розміщення меблів, технологічного обладнання ресторану, холодильного і морозильного обладнання ресторану, теплового та пекарського обладнання ресторану. Що за ресторан, у якого немає своєї випічки зі своїми фірмовими булочками і десертами. Дуже важливо не перестаратися в ресторанному залі кількістю посадочних місць. У гонитві за кількістю столиків, можна втратити затишок, а з недоліком підсобних приміщень і маленькою кухнею ресторану, команда кухарів не зможуть дати тієї якості і об'єму смачних страв для відвідувачів. Дуже важливо збалансувати всі тонкощі, щоб ресторан не перетворився на банальну їдальню, де стоїть змішаний запах їжі і гримлять ложками, а все це супроводжується гулом і приходити сюди навряд чи комусь захочеться.

Вентиляція і хороша витяжка на кухні над усім технологічним обладнанням, яке виділяє тепло і готує: - від пароконвекційну печі, фритюру, електричної або індукційної плит. Все це обладнання повинно бути під витяжними парасольками. Якщо ви на цьому будете економити, в залі буде завжди стояти запах, а для гарного ресторану це не допустимо. Повернемося до питання придбання технологічного обладнання або ж брати в оренду. Нейтральне обладнання з нержавіючої сталі, в процентному співвідношенні від усього набору коштують не дуже дорого. Найдорожчими для кухні є конвекційні печі, а так само холодильне та морозильне обладнання. Все більшу популярність останнім часом отримали саме холодильні та морозильні столи. Кухар має робочу зону і холодильник під рукою. Саме ці позиції можна брати в оренду і поступово викуповувати, коли ресторан почне приносити вибір. Так само ресторатори практикують розстрочку від постачальників обладнання, особливо коли закладу носять мережевий характер, постачальник отримує стабільний збут обладнання, ресторатор отримує товарний кредит. Всі задоволені, всі процвітають. І найсумніша тема, що робити, якщо ресторан не зміг стати прибутковим, що робити? Продати його як готовий бізнес, більш успішної мережі ресторанів з подальшим ребрендингом. А для того, щоб ресторан був привабливим при перепродажі, все повинно бути виконано за нормами, від ремонту до кухні ресторану. Таким чином, якщо Ви вже вирішили будувати ресторан, робіть все якісно, ??навіть якщо спочатку плануєте бізнес на продаж. Купити обладнання для ресторану або взяти в розстрочку або оренду - рішення тільки за вами. Що стосується підбору оптимального співвідношення ціна-якість технологічного обладнання для ресторанного бізнесу - це питання до наших фахівців компанії Маргус. Грамотний підбір якісного обладнання, з вивченням технологічних процесів майбутнього закладу, використання на кухні ресторану тільки перевірених брендів, дозволяє домогтися безвідмовної роботи кухні та ресторану в цілому. Жоден ресторан не обійдеться без спеціального технологічного устаткування: фритюрі, електричних плит, м'ясорубок, блендерів, куттеров, тістомісильників, міксерів, овочерізок. Будь-якому ресторану, незалежно від його формату, необхідні холодильні та морозильні камери. Мається на увазі не холодильні камери як ми звикли бачити вдома, а холодильна камера це кімната з температурним режимом + 2 + 6 * С в якій є герметична теплоизолирующая двері, сендвіч панель, яка зберігає холод, холодильний блок і стелажі на яких зберігаються продукти. Так само влаштована і морозильна камера ресторану, тільки температурний режим -16-22 * С і розміри морозильних камер значно менше. Як правило, морозильні камери становлять 25% від обсягу холодильних камер ресторану. Як потрапляє смачна страва до нас на стіл? Все починається з закупівлі якісних продуктів. Після доставки всі продукти розподіляються на складі ресторану, швидкопсувні продукти розміщують в холодильних і морозильних камерах. Всі інші продукти на складі. Холодильники та морозильники на кухні заповнюються продуктами, розрахованими на 1 робочий день. В кінці зміни все обладнання миють і на наступний день все заповнюють заново. Пароконвеціонние печі наприклад мають систему автомийки, яка програмується. Холодильне та морозильне обладнання ресторану працює цілодобово, тому від надійності його залежить, будуть біля ресторану завтра свіжі продукти чи ні. Більше десяти років ми займаємося професійним обладнанням ресторанів, ми готові поділитися накопиченим досвідом і Вам допомогти!

Ваш Маргус