На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

Поверхня для смаження. Вигода і зручність у використанні. Обладнання для ресторану. — 14 березня 2014 р.

Поверхня для смаження. Вигода і зручність у використанні. Обладнання для ресторану.

Практично на кожній професійній кухні ви помітите таке обладнання як смаження поверхня . Купуючи таке обладнання на кухню закладу ви економите час і кошти не втрачаючи при цьому якість готового продукту , а лише покращуючи його смакові якості !

Професійна кухня відрізняється від побутової кількістю оброблюваних продуктів, і слід розуміти , що навіть дуже хороша велика сковорода , не зможе задовольнити потреби закладу в поверхнях для смаження. Виробники теплового обладнання запропонували своє рішення даної проблеми , розробивши найпрекрасніший компроміс - поверхня для смаження ( електрична смаження поверхня або газова ) .

За допомогою даного устаткування можна швидко впорається з великими обсягами приготування овочів , м'яса , риби , млинців і не тільки , дозволяючи готувати на одній поверхні різні види продукту .

У чому переваги поверхонь для смаження ?

Істотними перевагами жарочной поверхні є:

• рівномірне прогрівання продуктів , що сприяє швидкому приготуванню їжі і збереженню в ній всіх корисних речовин;

• можливість використовувати виріб як самостійно , так і в складі технологічних ліній;

• зменшений витрата жиру в порівнянні із звичайними сковородами ;

• швидке і якісне приготування їжі завдяки наявності спеціального регулятора температури страви ;

• можливість готувати одночасно кілька страв незалежно один від одного на одній поверхні.

Поверхня для смаження. Вигода і зручність у використанні. Обладнання для ресторану.

Які типи поверхонь для смаження можуть бути?

Залежно від джерела живлення жарочні поверхні бувають:

• газовими ;

• електричними.

За конструктивним виконанням вони поділяються на :

• настільні ,відповідні для невеликих кухонь;

• підлогу (стаціонарні), що володіють високою потужністю, і є ідеальним варіантом для великих закладів.

Форма поверхні обладнання буває:

• гладкою, що перешкоджає пригорянню скоринки і рекомендованої для обсмажування ніжного м'яса, птиці та морепродуктів;

• рифленою, яка залишає на поверхні продуктів характерний привабливий малюнок і підходить для приготування великих шматків птиці або м'яса;

• комбінованої, що має дві зони підігріву - гладку і рифлену .

Поверхня для смаження. Вигода і зручність у використанні. Обладнання для ресторану.

Особливості установки і принцип роботи жарочной поверхні.

  • При виготовленні поверхні використовується чавун або вуглецева сталь товщиною не менше 1.2 см, поверхня має високу міцність, тому на ній можна сміливо перевертати продукти не боячись ушкоджень. Корпус, найчастіше, виробляється з високоякісної нержавіючої сталі.

  • Сталева поверхня характеризується більш коротким періодом нагрівання, ніж чавунна .

  • Волога , що виділяється продуктів в процесі приготування випаровується в борозенках рифлених і комбінованих поверхонь для смаження , а пара, що утворилася забезпечує додаткове прогрівання їжі, тим самим прискорюючи його теплову обробку і сприяючи збереженню корисних речовин, що містяться в продукті.

  • Уздовж робочої поверхні розташовуються бортики, що перешкоджають розбризкуванню жиру. Жир та інші рідини, які утворюються при приготуванні, стікають в спеціальний жолоб, розташований по периметру робочої поверхні. З жолоба рідини потрапляють через спеціальний отвір у висувні ємності, з яких легко видаляються.

  • Дане обладнання оснащується системою терморегуляції , яка підтримує температуру поверхні в межах 300-350 ? С. У деяких моделях є декілька автономних зон з роздільним регулюванням нагрівання.

  • Поверхні для смаження розміщуються на виробничому столі або рівній підлозі , якої має ухил не більше 20 ? . При підлогової установці в якості підстави встановлюються спеціальні інвентарні шафи або металеві стелажі. Зона розташування жарочной поверхні повинна бути обладнана припливно- витяжною вентиляцією.

Жарочні поверхню можна впевнено назвати необхідної на кухні ресторану чи кафе. Завдяки жарочной поверхні стає можливим приготування смачних м'ясних , рибних і овочевих страв за короткий час і з мінімальними витратами.

Поверхня для смаження. Вигода і зручність у використанні. Обладнання для ресторану.