На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

Розвиток громадського харчування в післявоєнний період — 6 березня 2014 р.

На період Великої Вітчизняної війни ресторанний бізнес не тільки не розвивався, а частково перестав тимчасово існувати. Тільки до 1944 - му року місцями стало спокійніше і потихеньку почали продавати морозиво по місту, а десь відкривати ресторани і кафе. Розвиток в повоєнний час мало два напрями - це громадські їдальні і дешеві заклади подібно закусочним, пивним, чайним, ятках, наметів і не дешевим ресторанам.

Розвиток громадського харчування в післявоєнний період

Розвиток громадського харчування в післявоєнний період

Прихід до влади М. Хрущова посприяв величезним змінам у розвитку громадського харчування і в країні в цілому. У галузь громадського харчування було задіяно нововведення у вигляді автоматизації. Автомати стояли на вулицях і кафе, автомати випікали здобу, автомати з бутербродами, з порожнього, напоями, так звані «кафе» - автомати. Але й ці, на той час технології, довго не затрималися на ринку громадського харчування. Вони були не сучасні технічно і з безлічі автоматів залишилися тільки автомати з газованою водою. Невдача спіткала і хвиля введень «самообслуговування» в самих різних формах.

Розвиток громадського харчування в післявоєнний період

Під час хрущовської правління стали виникати «молодіжні» кафе . Вони дуже вигідно відрізнялися від основної маси закладів своїм інтер'єром, музикою і демократичною обстановкою. Там проводили сучасні, на той час, виставки, влаштовували шахові турніри і слухали виступи знаменитих артистів і поетів. Цей напрямок швидко прийняло потрібний оборот, такі заклади стали дуже прибутковими і часто відвідуваними .

Відкриття першого «Молодіжного» було в Мосвка в 1961 року, і вже в 1964 році по всьому СРСР було відкрито близько 300 закладів цього стилю! Але через несправедливої ??конкуренції і моральних принципів, навіть не дивлячись на успіх цього напрямку їх стали прикривати. Причиною служили думки керівних органів про те, що вони підривають суспільні підвалини, і з причини збитковості інших закладів. У 60 -х роках в СРСР стали відкриватися ресторани з кухнями різних країн світу. Це було так званим проявом дружби з соціалістичними державами.

Проблеми у сфері громадського харчування в період правління М.Хрущова були такими ж, як і в інші часи: корупція, шахрайство, розтрати, розкрадання.

Розвиток громадського харчування в післявоєнний період