Корисні статті та новини компанії МАРГУС
Відвриваємо піцерію — 4 листопада 2013 р.
Відкриваємо піцерію
Розмір приміщення , відкривається піцерії , вибирається залежно від кількості місць для відвідувачів і виробничих об'ємів. Середня його площа складає десь 150 кв. м. Однак цілком можуть бути і набагато менші закладу. Згідно з вимогами СЕС , на стінах приміщення повинна бути оздоблення плиткою або водоемульсійна фарба. Звертається увага на наявність гарячої та холодної води , каналізації та вентиляції. При розташуванні піцерії в житловому об'єкті не дозволяється перевищувати гранично допустимі рівні шуму , через що доведеться встановлювати обмежений режим роботи .
Обладнання і техніка для піцерії
На вибір необхідної техніки для процесу виробництва впливають плановану кількість видів піци і обсяги продажів. Менший обсяг випуску увазі більше використання ручної роботи. Є постачальники імпортного обладнання для піцерії , наприклад , компанія « Маргус ».
Гідне місце серед всього обладнання займають холодильники. Їх має вистачати на всі необхідні продукти для асортименту піци , який надає ваша піцерія. Рибу, морепродукти , м'ясо або овочі краще зберігати в різних холодильниках. Контейнери для зберігання використовуються переважно з пластику. Алюмінієва посуд шкідливий , придбання нержавійки не всім доступно , а скляна тара за технологією взагалі заборонена .
Основу з тіста для випічки піци можна проводити самостійно або закуповувати готову. Тісто для основи готується ручним замісом або за допомогою спеціальних машин. Продукти для начинки подрібнюють в спеціальних машинах , поміщають на тісто і відправляють у піч або в морозилку.
Ось перелік основного обладнання для піцерій , який знадобиться для виробництва піци в готовому або замороженому вигляді:
Холодіьний Піцерійний стіл
піч для випікання ;
містка робоча поверхня для оброблення ;
механізм для нарізки овочів;
прилад для замісу тіста ( тістоміс )
просеиватель для борошна ;
тістоділитель ;
механізм для формування основи з тіста ;
сумки- термоси для піци ( у разі необхідності доставки).
Вартість техніки для піцерії визначається технічними характеристиками , якістю і країною виробника . Сума витрат може дорівнювати від 4,5 тисяч доларів до 100 тисяч доларів.
Робочий персонал
Невеликий заклад піцерії цілком зможуть обслужити кухар та офіціант (продавець) . Їхня професійна робота багато в чому буде визначати успіх вашої підприємницької діяльності. На смак і рівень якості піци впливає наявність необхідного досвіду і сумлінне ставлення кухаря піцерії до своєї праці . Вважається , що потрібно навчатися хоча б півроку для хороших кулінарних навичок у приготуванні піци. Тому велика частина ресторанних закладів навчають фахівців самостійно або наймають шеф -кухарів за кордону ( це стосується дорогих закладів ) Кращий варіант - практика в Італії.
Для оплати праці кухаря потрібно буде викладати мінімум 700 доларів , послуги офіціанта обійдуться в 300 доларів. Наймаючи на роботу в піцерію студентів , можна в цьому питанні заощадити.
Продукти для приготування піци
Бажано , щоб у закладі для вибору було представлено не менше п'яти видів піци. Продукти можна використовувати як виробництва нашої країни , так і зарубіжних держав. Велика частина піцерій застосовують і ті , і інші . Оскільки використання тільки імпортних складових дуже підвищує вартість піци і обходиться дорого як продавцям , так і покупцям . Наприклад, більш дорогий сир « Моцарелла » з Італії можна замінити аналогічним українським варіантом . Це дозволяє знизити собівартість піци.
Влітку попит на піцу підвищується. На термін окупності вашої піцерії буде впливати сума вкладень і сезон. Комусь вистачає півроку , а хтось досягає потрібного рівня прибутковості через 3 роки.