Корисні статті та новини компанії МАРГУС
Король кухні, Його Величність шок-фризер! — 29 червня 2015 р.
У сучасному світі найдорожче цінується час, час - це ваші і наші гроші.
Запорукою успіху відомого ресторатора є грамотно підібране обладнання відповідного якості. Це дозволяє значно оптимізувати процес приготування страв і знизити вартість виробництва, як в ресторанах, так і в не великих кафе, піцеріях, кондитерських, а відповідно покращити якість обслуговування. Швидкість обслуговування клієнтів безпосередньо залежить від часу приготування страви, а використання заморожених заготовок дає можливість виконати замовлення максимально швидко за 10-15 хвилин. При цьому за смаком і якістю блюдо нічим не відрізнятиметься від свіжоприготованого. Такий ефект досягається за рахунок швидкого заморожування практично готового, гарячого блюда температурою близько + 70 ° С в шафі шокової заморозки. Перед подачею такий напівфабрикат за 10-15 хвилин доводиться до готовності в пароконвектоматі. Тому, ключовими фігурами на святі смачною і корисною їжі, є Його Величність Шок-фризер і Її Величність Пароконвекційна Піч.
Лідируючі позиції серед професійного холодильного обладнання займають спеціалізовані шафи шокової заморозки і шокового охолодження. Вони характеризуються посиленою холодопроизводительностью і прогресивною системою примусової вентиляції. Займають почесне місце в ресторанному бізнесі, виробничих цехах, які спеціалізуються на широкому асортименті напівфабрикатів максимального ступеню готовності, в тому числі для кейтерингу чи мереж фастфудів.
Шафи шокової заморозки бувають двох типів: 1) blast chiller - за 90 хвилин вони знижують температуру продукту від + 70 ° С до + 3 ° С. Цей процес прийнято називати шоковим охолодженням; 2) blast freezer - за 240 хвилин досягається охолодження продукту від + 70 ° С до -18 ° C. Це і є власне шокової заморожуванням.
Найбільш зручні універсальні шафи шокової заморозки, які поєднують обидві технології. Таке професійне обладнання відомої італійської фірми DGD ви можете замовити від 3 до 10 рівнів, Tefcold виробник Данії предлагат від 3 до 14 рівнів за цілком прийнятною ціною. Корпус шаф виготовлений з нержавіючої сталі, передбачена система вентиляції, яка дозволяє запобігти псуванню продуктів. Це досить надійне і зручне в експлуатації обладнання, про що свідчать численні позитивні відгуки наших покупців.
Технологія виготовлення камер «шокової заморозки» дозволяє довго зберігати практично готові продукти без порушення стандартизованих гігієнічних норм. Це стосується і м'ясних, і рибних напівфабрикатів, тіста і різноманітних кондитерських заготовок, овочів і фруктів. Вони не втрачають свої поживні властивості, смак, колір і запах на весь період заморозки. Дана технологія, згідно з експертною оцінкою, являє собою стовідсотково натуральний спосіб консервації продуктів.
При правильному виборі холодильних установок та інших необхідних пристроїв на професійній кухні рентабельність становить близько 30%. Але розвиток сучасних інноваційних технологій дозволяє підняти цей показник на порядок вище. На сьогоднішній день у сфері професійного холодильного обладнання шафи шокової заморозки і шокового охолодження є передовими технологічними новинками.
Шафа шок фризер - це відмінний помічник на професійній кухні, а також необхідний інструмент в роботі для будь-якого шеф-кухаря, який до того ж, ще й дуже швидко окупить себе. Використовують його для прискореного охолодження і заморозки різноманітних продуктів, страв, напівфабрикатів, овочів і фруктів, хлібобулочних виробів, кондитерських заготовок, фаст-фуду. При цьому значно збільшується тривалість зберігання продуктів, у них зберігаються запах і колір, смакові якості і поживні речовини на період заморозки, а для того щоб припинити ріст кристалів льоду і закріпити морозиво в лотках за нетривалий період часу застосовується шафа-фризер для морозива.
Камери інтенсивної заморозки мають цілу низку додаткових переваг. Готуючи відразу велику кількість продуктів виключається необхідність готування кожен день певних їх видів, завдяки чому відбувається економія часу. З'являється можливість закупівлі сировини великими обсягами за оптовими цінами, тим самим заощаджуючи кошти. Використання шок-фризерів забезпечує максимальну безпеку продуктів згідно всім санітарно-гігієнічним нормам. Крім того, скорочуються загальновиробничі витрати, знижуються втрати і псування продуктів, з'являється можливість скоротити робочу площу на кухні.
Які, ви отримуєте, переваги працюючи з Його Величність шок-фризер:
• у вас завжди буде в наявності широкий асортимент практично готових страв, чудово зберегли свої смакові якості, форму і аромат;
• ви зможете уникнути втрат ваги розморожених страв і продуктів за рахунок зменшення втрати рідини;
• висока швидкість охолодження в шафах шокової заморозки пригнічує розмноження патогенної флори (найшвидший ріст бактерій відбувається при температурі від +65 до +10 градусів), і це дозволить вам зберегти продукти у відповідності зі стандартами НАССР;
• ви зможете економити на сезонних закупівлях, адже при шокового заморожування до -18 ° С продукти чудово зберігаються від 3 до 12 місяців;
• ви зможете істотно оптимізувати роботу кухні.
Одним словом, приємного вам апетиту і комфортного проводження в колі королівської пари.