На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

Покупка в ресторан професійного обладнання - або скупий платить двічі? — 9 липня 2015 р.

пароконвектомат маргус

Давайте почнемо з звичайної логіки, чому обладнання, вироблене в Італії, Франції чи Німеччині дорожче виробленого в Китаї? Або в Китаї все ж є гідні виробники? Давайте розбиратися.

         Для прикладу візьмемо звичайний міксер для молочних коктейлів. Ми навмисно не називаємо бренди, щоб це не було рекламою. Міксер, для молочних коктейлів призначений для роботи в барі ресторану з практично цілодобової завантаженням виготовлятися з нержавіючої сталі або високоміцних матеріалів. Виробники підробки нехтують технологіями і використовують звичайний пластик або метал недостатньою товщини, менш потужний електродвигун, який буде перегріватися і вийде швидше з ладу, плюс менш кваліфіковану працю - дають низьку собівартість вироби, єдина вимога, яку виробник підробки намагається виконати - це щоб товар зміг відпрацювати гарантійний рік, а далі ви змушені купувати новий міксер так як ремонт буде становити 50-70% від вартості нового міксера. Тепер трохи фактів, міксер китайського виробництва з ціною нижче всього на 10-20%, а служити буде в три-чотири рази менше якісного міксера. Таким чином, умовна за чотири роки, Ви купите чотири міксера замість одного якісного. Крім подвійний переплати вам доведеться витрачати час на покупку нового молочного міксера.

                  Холодильний або морозильний стіл для кухні ресторану. У «дешевих» виробників холодильних столів використовується тонше сталь, гума ущільнювача низької якості з часом втрачає еластичність, направляючі висувних ящиків і петлі дверей швидко виходять з ладу з'являються щілини, через них втрати холоду, природно порушується температурний режим всередині холодильника або морозильника. Так само дуже часто виходять з ладу контролери. Компресор крім невідомого виробника без позначень, підібраний з недостатньою потужністю і такі столи в жарку пору року просто «задихаються» на кухні ресторану, що призводить до передчасного псування продуктів. У якісних холодильних і морозильних столах запас потужності компресора дозволяє витримувати задані температурний режим, навіть якщо на кухні ресторану температура досягає + 40 * С, а для підвальних приміщень кухні або з поганою вентиляцією є серія «Тропік» розраховані на роботу при температурі до + 50 * С.

                 Теплове обладнання: плита електрична, фритюр настільний і фритюр підлоговий. Теплове обладнання більшості закладів працює в практично цілодобовому і вимикають його тільки вночі. В електричних плитах європейських виробників конфорки працюють більше п'яти років, в низькоякісних плитах їх доводиться міняти щороку. Крім достатньо високої вартості конфорок для плит вам доводиться оплачувати роботу сервісних інженерів. У професійних фритюрниці, виробництва недорогих брендів, дуже часто виходять з ладу ванни - починають протікати, виходять з ладу захисні термостати, а все це витрати і переривання виробничого процесу, незручність відвідувачів і витрати закладу в цілому.

     Можна наводити багато прикладів поломок технологічного обладнання, а кокой все ж вихід? У всьому світі вже склалася стійка думка, що якщо компанія давно виробляє, те чи інше обладнання - значить воно якісне і ми з цим згодні. Так компанія з відомим ім'ям візьме дорожче за свою продукцію і можливо на тлі іншого обладнання, Вам здасться, що Ви переплатили, але в процесі експлуатації Ви зрозумієте, що Вибір був вірним. При підборі професійного обладнання звертайтеся до співробітників компанії Margus, вони допоможуть Вам підібрати гідне за ціною і якістю обладнання. На сьогоднішній день кількість виробників професійного обладнання настільки широко, що розібратися в ньому без допомоги професіоналів досить складно. Відносно обладнання, виробленого в Китаї, потрібно бути уважним у правильності написання бренду. Якщо в Китаї працює завод - Європейського або Американського Бренда в якості обладнання можна не турбуватися, технологія і контроль якості буде на висоті. Насторожено потрібно ставитися саме до заводам копировщики з підробленими назвами, де від бренду оригінального виробника буде відрізнятися всього одна буква, але нічого спільного в плані якості там не буде. Так само хочемо відзначити, що зважившись на покупку вживаного обладнання, будь-ті готові, купити «кота в мішку». Будьте уважні при покупці нового професійного обладнання, ставитеся до вибору відповідально і намагайтеся вникати в дрібниці. Наприклад, печі для піци, така дрібниця як відсутність оглядового вікна, піццееле доводиться готувати в сліпу, а часте відкриття дверець веде до втрати тепла в печі. Купуйте якісне і дороге професійне обладнання і Ви не пошкодуєте. Якісне - не може бути дешевим!

Ваш MARGUS