На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

Піч Josper на професійній кухні: модний тренд чи реальна необхідність? — 10 грудня 2013 р.

Останні роки дуже популярним стало обладнання іспанського виробника Хоспер, а конкретніше – це гриль - печі, різного розміру та загрузки. Виробник створив модельний ряд печей, які зможуть вигідно вжитися як на кухні малого кафе, так і в ресторані великою посадкою людей. Компанія випускає деревісні печі 4 типів, які різняться від кількості посадкових місць в закладі: на 30, 70, 100, 150 людей.

Піч Josper на професійній кухні: модний тренд чи реальна необхідність?

Не будемо приховувати – піч Josper досить дорога. І часто наші клієнти цікавляться, що ж в ній такого неймовірно винахідливого, адже за такі кошти можна купити програмований пароконвектомат - складний механізм, в якому принаймні є різні чіпи та програми, а тут… Ми відповідаємо тим, що показуємо саму піч та з допомогою майстер - класів розкриваємо сутність та можливості даного обладання. І дійсно – клієнти завжди вражені якісними характеристиками печі, яка, в принципі, немає мінусів, та може експлуатуватися десятками років без спеціального обслуговування, а можливо і століттями. Дизайн печі досить оригінальний та стильний, вона чудово поєднується з будь-яким дизайном, її можна поставити як на кухні, так і в залі ресторану, демонструючи гостям закладу процес приготування їх страв. Як інше технологічне обладнання, Хоспер знайде своє місце там, де в ньому є необхідність. Хіба що в кондитерському виробництві він не знадобиться.

Піч була створена близько 40 років назад командою з ресторатора, який придумав ідею, та інженера, який ідею втілив в життя. Зараз даний бренд активно розвивається та завойовує нові ринки збуту.

Піч виготовлена з поєднання чугунка (товщина стіни 5 см) та високоякісної нержавіючої сталі, розроблених безпосередньо спеціалістами компанії, і здатна витримувати температури до +500 С. А загалом - вона може безперебійно, беззупинно працювати при температурі 300-350 С. Бажану для повара температуру Хоспер набирає близько 45 хвилин.

Піч Josper на професійній кухні: модний тренд чи реальна необхідність?

Дана піч є брендовою, в своєму класі вона сама якісна та надійна. Унікальна конструкція дозволяє використовувати її в закритому приміщенні ресторану, використовувати при тому тільки деревне вугілля, економія якого, в порівнянні з мангалом, – до 40%. А час приготування продукту є на 35% меншим, ніж на відкритому вогнищі. Зола з печі теж не є проблемою – вона збирається в спеціальний ящик, що знаходиться в закритій нижній шафі.

Продукт з даної печі легко відрізнити від інших продуктів. Продукти, приготовлені в гриль- печі Josper, мають неймовірні смакові властивості, вони дуже соковиті, мякі, піч дозволяє тушити та жарити, при цьому уникаючи переварювання продукту, а також варіювати різні ступені прожарювання продукту. В печі продукт не мовби "cхвачується cкоринкою’", одночасно підкопчується та обжарюється на грилі. Така специфічність пояснюється тим, що конвекція в печі відбувається природним шляхом, а продукт готується в конденсаті, що виробляє сам. Також неймовірним є той факт, що в печі запахи не перемішуються, навіть, якщо біля риби ви будете готувати стейк! Даний нюанс пояснюється тим, що в високих температурах, які присутні в печі, запах просто не встигає розповсюджуватися, температура його відразу "припікає".

Піч Josper на професійній кухні: модний тренд чи реальна необхідність?

Інтенсивність горіння вугілля регулюється з допомогою шиберу, що розміщений на димоході печі, та колосника, що розмістився під решіткою, на якій згорає вугілля.

В стандартній комплектації з пічкою поставляються: одна решітка 0419, одні багатофункціональні щипці для мяса Josper 0423, одна кочерга для вугілля 0494. Але виробник рекомендує придбати ще одну додаткову решітку, так як це дасть можливість завантажувати в піч більші об’єми продуктів, а також пояснюють тим, що для приготування кожного продукту - наявна своя технологія. Наприклад, завантажується 2 решітки, стейк спочатку обсмажується на низькому рівні, що біля вогню, там стейк отримує скоринку та ребристий малюнок, потім його варто доготовлювати на верхньому рівні, де м'ясо вже "доходить" до потрібної прожарки.

Піч Josper на професійній кухні: модний тренд чи реальна необхідність?

Загалом, повар з допомогою даної печі може створювати власні технології і вдосконалювати свої рецепти приготування страв.

Зараз печами іспанського виробника Josper вже користується приблизно 220 тисяч підприємств, і компанія планує збільшити об’єми виробництва та реалізації товару до 6 разів!

Приєднуйтеся до спільноти щасливих власників дійсно якісного обладнання компанії Josper!

Піч Josper на професійній кухні: модний тренд чи реальна необхідність?