Корисні статті та новини компанії МАРГУС
Індукційні плити - як символ економічності. Теплове обладнання для ресторану — 21 березня 2014 р.
Сучасний підхід до вирішення множин проблем на професійній кухні - це індукційна плита. Ці плити є не тільки аналогом електричних плит, але і мають безліч переваг як для професійної кухні , так і побутової . Вартість таких плит значно вище ніж на стандартне обладнання, але вже в перше півріччя експлуатації перекриється економією на споживанні електроенергії.
За рахунок чого така економія?
Вся справа в тому , що для нормальної роботи ресторану електричні плити повинні бути в робочому стані в будь-який час , оскільки час їх розігріву може доходити до 40 хвилин. Розігріті електричні плити віддають тепло в навколишнє середовище, тобто гріють гарячий цех. Особливо неприємна ця ситуація в умовах обмеженого простору кухні і в літній час, коли системи вентиляції та кондиціонування не можуть забезпечити належний відвід тепла. До того ж, істотно підвищується ймовірність отримати опіки при роботі з електричними плитами.
Кухарі , яка хоча б раз працювали з таким обладнанням високо оцінили зручність в експлуатації й належний рівень комфорту. Зовнішній вигляд індукційної плити практично не відрізняється від звичайної склокерамічною плити. Різниця в тому , що у звичайній конфорці тепло виділяється нагрівальним елементом і через стеклокерамическую поверхню плити передається посуді.
Отличимая характеристика такого обладнання тому , що нагрівальний елемент відсутній взагалі: тепло генерується в самому дні посуду під впливом електромагнітного поля , яке створюється за допомогою спеціальної котушки індуктивності. Завдяки найбільш короткому шляху перетворення електричної енергії в теплову , індукційні плити мають безліч переваг , порівняно зі своїми конкурентками : вони моментально готові до використання , споживання енергії в РАЗИ менше , безпека при роботі з обладнанням.
Безпека при роботі
Нагрівання скляній що готує поверхні є тільки ефектом контакту з гарячою посудом. У зв'язку з тим , що нагрівальна плита нагрівається не безпосередньо , а від дна посуду , то кипляче блюдо не може сильно пригоріти і небезпека опіку для кухаря істотно знижується.
Легке очищення і догляд
Індукційні варильні панелі дуже легко чистити. На звичайних склокерамічних конфорках пролита рідина пригорає . З індукційної конфоркою все набагато простіше: пролита рідина не пригорає , очищати варильну панель можна відразу , причому , щоб видалити , наприклад , «втекти » молоко , достатньо вологої серветки .
Енергоекономне обладнання
Коефіцієнт корисної дії індукційних плит - близько 90 % ( на відміну від 60-70% у електричних плит з використанням резистивних нагрівальних елементів, і 30-60% у газових) завдяки відсутності витоку повз посуду потоків тепла від розпечених нагрівальних елементів або газів. Тобто , за відсутності посуду на індукційному плиті зайвих енерговитрат не відбувається.
Посуд для індукційних плит
Прилад сам визначає , чи знаходиться на його нагрівальних елементах відповідний посуд . Якщо посуд не відповідає індукційним плитам , подача енергії не почнеться.
Для хорошого функціонування , все каструлі та сковорідки повинні мати плоске магнетичне дно (якщо підставити магніт на зворотну сторону дна , то він буде триматися ) , яке виконано із сталі , емальованого чавуну або заліза. На сьогоднішній день посуд для індукційної плити , це не дикість і його можна придбати практично в кожному магазині . Даний посуд універсальна, т.к. вона дозволяє приготування продуктів як на індукційній плиті , так і на звичайній електричної або газової плитах.
Наш магазин завжди готовий допомогти Вам у здійсненні рішення з індукційної плитою. Ми пропонуємо , як великі стаціонарні індукційні плити , так і одноконфорочная настільних плит. Настільні індукційні плити Hendi на одну конфорку підійдуть для невеликих ресторанів , кафе , фаст -фудів , піцерій в якості додаткового або основного обладнання для швидкого приготування будь-яких страв. Хочемо звернути вашу увагу на індукційний вок , який має увігнуту сферичну варильну поверхню і використовується разом з вок - сковородою . Завдяки сферичної поверхні прогрів продуктів відбувається швидше і рівномірніше. Індукційний вок об'єднує в собі переваги економічного використання індукційного нагріву і готування на вок - сковороді.
Індукціоннная плита в складі теплової лінії професійної кухні ресторану - гордість будь-якого кухаря.