На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

Холодильне обладнання - поради професіонала  — 31 липня 2014 р.

Фактична різниці між побутовим і професійним холодильним обладнанням

Перше на що можна звернути увагу це асортимент. Побутове холодильне обладнання має широкий асортимент і мінімум функціоналу. У професійному обладнання модельний ряд коротше але набагато ширше у функціональному плані:

Професійне обладнання це тільки вузька спеціалізація і максимальна витривалість і продуктивність не жертвуючи якістю продукту.

Побутова техніка має цілий ряд моделей з практично однаковими характеристиками, що також ускладнює вибір. Та й ринок на який спрямована виробництво в корені відрізняється.

Професійна кухня, на відміну від побутової, має свої стандарти і вимоги до обладнання. Тоді як в побуті поширені холодильники з виступаючими ручками, професійні моделі зазвичай мають втоплені ручки, що не заважають вільному переміщенню персоналу та візків. Обов'язково при виборі холодильного устаткування необхідно звертати на наявність і подробиця індикації стану обладнання: індикатори, панелі управління і т.д. Для того, щоб уникнути тривалих простоїв обладнання, персонал і сервіс-інженери повинні максимально швидко визначати причину неполадки і вживати вірні кроки для її усунення. Важливим доповненням є наявність системи самодіагностики. Даний функціонал для професійного обладнання є набагато більш важливим ніж «приємні» сервісні функції, звичні для побутового обладнання, у вигляді систем саморазморажіванія, індикації незакритих дверей, вбудованих годин або usb-інтерфейс.

Також для професійного обладнання важливо і розташування холодильного агрегату. У більшості випадків, верхнє розташування агрегату набагато зручніше - він менше забруднюється, простіше доступ для проведення ремонтних робіт та сервісного обслуговування.

При виборі холодильного шафи, дуже важливо враховувати специфіку виробництва. Наприклад, для класичних шкільних доготовочних столових цілком підійдуть економічні моделі холодильних шаф з фарбованого металу. У той же час, якщо на підприємствах повного циклу для зберігання «сирих» продуктів вже потрібні шафи, виконані з нержавіючої сталі.

Холодильна шафа або холодильна камера? - Різниця між ними

  • Перша відмінність це - холодильна шафа вже після доставки і підключення можна використовувати. Холодильна камера же встановлюється вже на місці з готових модулів і панелей.

  • Холодильна шафа розрахований на меншу кількість завантажуваних продуктів, ніж камера.

  • Холодильна камера може мати великі габарити і розробляти під конкретну специфікацію. Обсяг корисного простору регулюється замовником на етапі Проектіровка. Холодильна шафа має лише передбачені виробником параметри.

Холодильне обладнання - які параметри повинні регулюватися?

Холодильне обладнання обов'язково довго мати регулятор температури з маленькими кроками. Це дає можливість виставляти самі різні режими роботи для самих вибагливих продуктів.

При необхідності, варто звертати увагу на можливість незалежного регулювання декількох температурних зон, таких як винні ніші, зона свіжих овочів або свіжа риба.

На відміну від побутового обладнання в професійне обладнання, як правило, не забезпечує зміну відстаней між полицями. Специфіка збережених продуктів і обсягів вимагає стандартні, великі відстані, достатні для розміщення крупного професійного інвентарю. Виняток становлять тільки холодильні та морозильні вітрини та кондитерські шафи.

холодильне обладнання маргус