На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

Пароконвектомати Rational — 24 лютого 2014 р.

Пароконвектомати Rational

Ще з самої першої виробленої моделі пароконвектомата в далекому 1976 році, німецька компанія Rational стала лідируючим виробником даного професійного обладнання. На сьогоднішній день компанія Rational зайняла величезну частину ринку даної сфери, обладнання можна зустріти на кухнях багатьох відомих якістю ресторанів.

Виробник використовує бойлерну технологію генерації пари і з кожною моделлю пароконвектомата удосконалює її новітніми доробками. Бойлерна технологія дозволяє точно регулювати подачу і розміщення генерованого пара по робочій камері. Пароконвектомати Rational відносяться в Преміум класу устаткування, це саме той сегмент обладнання, де ціна якість залишаються довгий і перевірене часом на вищому рівні. Дороге обладнання успішно окупає себе за рахунок економії ресурсів (споживання води, електроенергії та мінімізації втрати ваги готового продукту) і тривалої безперебійної та якісної роботи .

Компанія постійно впроваджує інновації і на сьогоднішній день Rational випускає дві лінійки пароконвектоматів - з електромеханічним управлінням CombiMaster ® Plus і з електронним сенсорним управлінням SelfCooking Center whitefficiency ® . У кожній лінійці представлені електричні та газові аналоги.

Пароконвектомати Rational

Технологія CombiMaster ® Plus

ClimaPlus ® - управління кліматом робочої камери. У процесі приготування сенсори постійно заміряють вологість , і вона автоматично підтримується у вузькому діапазоні допустимих значень. ClimaPlus® можна використовувати як в автоматичному, так і в ручному режимах. Крім того , значення вологості можна змінювати вручну.

Чотири режими приготування. CombiMaster® Plus працює в режимах гарячої пари ( 30 ° C - 130 ° C) , гарячого повітря ( 30 ° C - 300 ° C) , комбінованого режиму ( 30 ° C - 300 ° C) і розігрівання ( регенерації) .

П'ять швидкостей вентилятора. CombiMaster® Plus дозволяє готувати будь-які страви , завдяки можливості вибору швидкості вентилятора

Програмований режим. Можливість запрограмувати до 50 програм з шести кроків для автоматизації індивідуальних рецептів.

Програма очищення . Досить сприснути робочу камеру спеціальним засобом RATIONAL і включити очистку.

Видалення жиру в вентиляторі методом центрифугування. Видалення жиру зберігає повітря в камері чистим і позбавляє від необхідності постійного очищення фільтра.

Видалення вологи з робочої камери . У CombiMaster® Plus реалізована нова система видалення вологи для формування скоринки на поверхні продукту .

Технології SelfCookingCenter ® whitefficiency ®

Пароконвектомати SelfCookingCenter® замислювалися як універсальні апарати для приготування самих різних блюд , що знайшло відображення у назві . Таким чином , пароконвектомат перетворений в « кулінарний центр» професійної кухні . У 2011 році компанія Rational представила нову концепцію цієї лінійки - SelfCookingCenter® whitefficiency ® , основна ідея якої - ефективність - також виражена в назві . Ефективність увазі зменшення часу приготування , витрати сировини , енергії і води , підвищення точності дотримання режиму приготування при найвищій якості страв. Це забезпечується декількома технологіями .

Система HiDensityControlR є основою концепції whitefficiency® і забезпечує підвищену на 30 % завантаження робочої камери при зниженні споживання ресурсів на 20 %. Навіть при великому завантаженні тепло і вологість розподіляються рівномірно, що забезпечує найкращу теплову обробку продуктів .

Інша важлива інновація - SelfCooking Control ® whitefficiency® - служить для кореляції режиму приготування відповідно до розміру порцій продуктів і завантаження нових порцій в процесі приготування. Розмір порцій визначається автоматично за допомогою спеціальних датчиків.

Завдяки системі Efficient LevelControl® whitefficiency® на різні рівні пароконвектомата можна завантажувати самі різні продукти , які готуються разом , і в міру приготування кожного продукту система оповіщає кухаря. Для кожного рівня передбачені власні датчики завдяки яким система корректіруетвремя приготування залежно від обсягу завантаження , а також частоти ітривалість відкривання дверцят . При цьому запахи продуктів на різних рівнях не змішуються.

Після готування камера швидко охолоджується технологією Cool Down , а після закінчення зміни інтелектуальна система очищення та догляду CareControl очищає її від залишків їжі.

 

 Пароконвектомати Rational

SelfCooking Center® whitefficiency® - ядро професійної кухні

Універсальність дозволяє не просто використовувати пароконвектомати SelfCooking Center® whitefficiency® для самих різних підприємств громадського харчування, але і перетворити його в основний кухонне обладнання, яке виконує велику частину операцій. Компанія Rational стверджує, що SelfCooking Center® whitefficiency® здатний замінити від 30 до 50 % теплового обладнання в тому числі грилів, фритюрниць, плит, котлів і перекидає сковорід. Завдяки цьому радикально скорочується потреба в площі; на одному квадратному метрі, займаному пароконвектоматів, «розміщується» функціонал цілої теплової лінії.

Таким чином, пароконвектомат SelfCooking Center® whitefficiency® можна використовувати для організації професійної кухні в маленьких приміщеннях. Компанія Rational пропонує кілька типових схем організації різних кухонь, в тому числі і в невеликій (12-15 м) приміщенні (дитячий садок).

У нашій компанії ви зможете купити пароконвектомат Rational CombiMaster® Plus або SelfCooking Center whitefficiency®, а й замовити підключення, обслуговування і ремонт пароконвектомата .

Пароконвектомати Rational