Корисні статті та новини компанії МАРГУС
Проблеми з розливним пивом? Багато піни, мало піни, сторонній присмак або запах, чому? — 20 лютого 2014 р.
Сучасні ресторани, кафе та паби навперебій пропонують різноманітність сортів розливного пива. Але успіхом користуються лише ті заклади, які можуть запропонувати клієнтові правильно поданий, прохолодний напій. А якість подачі, в свою чергу, може гарантувати справне і якісне обладнання для розливу.
Не раз бувало помітити, як пиво, подане з неякісного або несправного обладнання, занадто пінилося або ж навпаки було подібно звичайній воді не маючи бульбашок і піни. В окремих випадках пиво набувало додаткових присмаків та запахів.
Так в чому ж причина не якісного розливу пива ? !
Основні причини та помилки:
Температура кега перед розливом
Температурний режим вкрай важливий перед розливом пива, необхідно переконатися, що підтримувана температура охолоджувача має 2-4 ° С та лінії розливу пива мають належну температуру сервіровки для кожного сорту .
Пиво без піни або з малою піною
Якщо газований напій погано закрити або залишити відкритим, він почне « видихатися ». Пухирці в напої стають менше за розміром, а їх поява набагато рідше. Звичний смак втрачає свою « свіжість», піна при розливі практично відсутня. Теж саме відбувається з розливним пивом.
Якщо після розливу піна не тримається і швидко зникає, це може означати що порушена температцра зберігання напою, погано вимитий посуд має сторонні речовини на стінках, неправильні настройки тиску крана і повільному наливанні з кега .
Дуже багато піни в пиві чи суцільна піна
При розливі кегового пива, піна це звичайний процес. Піна розкриває характер смаку напою, підсилює аромат. Але коли піни занадто багато це перестає бути гідністю і перетворюється на недолік і навіть шлюб продукту. Що необхідно знати, щоб уникнути цієї проблеми?
Як правильно налити
Кран необхідно відкривати швидко і дозволити пиву вільно литися заповнюючи келих. Келих слід тримати під кутом, це допоможе стримати зайву піну на початкових етапах розливу. Ніколи не занурюйте кран в напій.
Тиск
При високому тиску у кезі пиво буде надмірно пінитися, надлишок слід спустити за допомогою спеціального регулятора. У кожного виду і сорту пива є свою норма тиску перед розливом, уточніть у постачальника прийнятні свідчення вашого продукту.
Стан обладнання
Замінюйте лінії для розливу пива, крани та інші комплектуючі відразу ж як тільки вони починають викликати проблеми. Якщо компоненти вашого обладнання для розливу пива старіють і зношуються, воно не в змозі належно розливати пиво без надмірного виділення піни.
Чистота обладнання та посуду
Дуже важливим моментом залишається чистота лінії розливу пива, це може вплинути на присмаки в напої, якість та кількість піни. Роздатковий кран слід промивати з допомогу гарячої води та щітки, принаймні раз на тиждень. Після того, як кег став порожнім, всю систему розливу пива слід промити. Робити це необхідно регулярно. Залишки на посуді таких речовин як миючі засоби або жирів, таких як масло або молоко можуть викликати швидке зникнення піни. Використовуйте чисте, холодне барне скло, яке використовується спеціально для пива.
Не розливайте старе пиво.
Завжди перевіряйте термін придатності пива , вказаний на кеге . Не піддавайтеся спокусі продати пиво , термін придатності якого закінчився - у такому випадку завжди купуйте нову партію
Досвідчені бармени і розумні підприємці керуються даними основами . Дотримуйтеся цих умов і відвідувачі завжди будуть задоволені якістю пива.