На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

Вакуумний пакувальник (вакууматор) - геніальний винахід 19 століття — 1 лютого 2016 р.

Вакуумний апарат формує вакуум навколо упаковуваного продукту і, що важливо, не деформує його. Відсутність повітря створює комфортні властивості зберігання і надає певні переваги. У середовищі, де відсутнє повітря, не розмножуються бактерії і мікроорганізми, не виникають руйнуючі процеси, такі, як корозія, не утворюється статична електрика. Ці умови дозволяють зберігати не тільки продукти харчування, а й медичні прилади, що потребують стерильності, металеві вироби, мікросхеми тощо.

Сьогодні серед технологічного обладнання існує два види вакуумних пакувальників: камерні та безкамерні. Камерні вакууматори бездоганно підходять для упаковки в пакети продуктів харчування, невеликих нехарчових виробів. У камері продукція, яка упаковується, майже не контактує з навколишнім середовищем. Великі вакуумні апарати впроваджують у пакувальних цехах підприємств, які випускають продукти харчування, а вакууматори малих розмірів - в магазинах, ресторанах, кафе. Процедура упаковування практично не вимагає участі людини - користувачеві досить закласти продукцію в камеру машини і почекати. Безкамерні вакуумні пакувальники створюють вакуум прямо в пакеті з продуктом, після чого він запаюється. Край пакету кладуть на нагрітий елемент (термопланку), верхню кришку щільно притискають, автоматичний насос включається і відкачується повітря. Після того, як в пакеті не залишиться кисню, апарат запаює його, створюючи акуратний шов. Овочі та фрукти, упаковані без повітря, зберігають всі корисні властивості, не гниють і залишаються соковитими і свіжими тривалий час.

Для упаковки свіжих фруктів і овочів, продуктів харчування, м'ясних, кулінарних, хлібобулочних, кондитерських виробів в європейських країнах і США більше 20 років застосовують вакуумну упаковку з регульованим і трансформованим складом газового середовища.

Газоподібна суміш будь-якого складу всередині вакуумного пакету призводить до суттєвого зменшення швидкості процесу дихання продукту (газообмін з навколишнім середовищем), уповільненню розмноження бактерій та стримуванню процесів гниття, які запускаються ензиматичними спорами, завдяки цьому значно збільшується термін зберігання продуктів.

Ідеальними вакууматорами, які відповідають всім сучасним вимогам до даного виду обладнання, є вакуумні пакувальники італійського виробника Lavezzini.

Універсальні напівавтоматичні моделі вакуумних апаратів Optima, Universal, Unica незамінні помічники на кухні сучасного ресторану й будь-якого кафе.

Вакуумний пакувальник Lavezzini DG 30

Lavezzini TOP BABY LCD автоматичний камерний вакууматор, він вже оснащений 10 режимами вакуумування для різних видів продуктів, має сенсорне управління, насос з функцією самоочищення масла, функція прогрівання системи перед стартом (необхідний режим при роботі в холодних цехах.

Вакуумний пакувальник Lavezzini TOP BABY LCD

А ось вакуумний пакувальник Lavezzini SMALL можна купити навіть для побутового використання собі додому, негабаритний, безкамерний, те, що треба хорошій господині!

Вакуумний пакувальник Lavezzini Small

Прогресивні методи приготування їжі, засновані на хімічних, фізичних метаморфозах і спеціальних температурних режимах, змінили стереотипи, які склалися роками. Майстри наукової кулінарії знаходяться в постійних пошуках новаторських способів куховарення. Зараз широко відоме приготування за технологією су-вид (продукти упаковують в особливий пластиковий пакет, в якому відкачується повітря, потім при однаковій температурі, яка в більшості випадків не більше 70 градусів, готують у воді) не відбувається без вакуумного апарату.

Одним словом, творіть і використовуйте вакуумні апарати (вакууматором) Lavezzini!