На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

М'ясорубка для кухні ресторану. Яку купити м'ясорубку у м'ясний цех? — 16 квітня 2015 р.

Першу механічну м'ясорубку винайшов Карл Фон Дрез - той самий, який придумав перший «кроковий велосипед», без педалей і на честь, якого самохідна платформа, яка пересувається по рейках, названа дрезиною. Слідом за ним подібну конструкцію запропонував австрієць Петер Міттерхофер, бажаючи полегшити працю своїй дружині. В основі роботи м'ясорубки, закладено обертання гвинта Архімеда (шнековий, або гвинтовий вал). Архімед використовував гвинт для подачі води з водойми в зрошувальні канали, а барон - для просування м'яса з горловини, або розтруба, через гострий ніж до грат.

    Enterprise і Unger  МАРГУС

    Enterprise і Unger - загальноприйняті міжнародні позначення. В системі Enterprise - один ніж і одна решітка. Така система призначена для дуже дбайливого подрібнення якісного продукту з максимальним збереженням його органолептичних властивостей (в окремих випадках може знадобитися повторне подрібнення). Для досягнення більш якісного подрібнення м'яса була придумана система Unger.

 Enterprise и Unger МАРГУС

 В системі Unger - 3 решітки та 2 ножі, що дозволяє знизити вимоги до вихідному продукту і повністю подрібнює (перемелює) його за один прохід. Окремим випадком системи Unger є так званий напів-унгер, коли використовуються 2 решітки та 1 ніж між ними. Система Unger і Unger1 / 2, найпоширеніші системи на сучасних професійних м'ясорубках. Систему Enterprise можна зустріти в основному в побутових м'ясорубках або в недорогих відносно малопотужних професійних. При установці ножів і решіток дуже важливо дотримуватися правильність і послідовність установки. Правильно зібрана м'ясорубка працює з меншим навантаженням, в ній ймовірність поломки шнека, ножів і перегорання обмоток електродвигуна - мінімальна.

Загальний принцип установки ножів і решіток такий:

• Ріжучі кромки ножів повинні бути щільно притиснуті до грат (принцип ножиць), при цьому ріжучі кромки односторонніх ножів спрямовані назовні м'ясорубки

• Порядок установки - по напрямку руху продукту в системі від більш великих решіток - до дрібніших, при цьому останній перед затискним кільцем встановлюється найдрібніша (з самими маленькими отворами) решітка

• Затискне кільце затягується "від руки", без надмірних зусиль

• Ножі в системі Unger повинні входити своїми центральними виступами в центральні отвори решіток

• У системі Unger спочатку на шнек надаватися підрізні грати плоскою ріжучої крайкою назовні м'ясорубки, потім встановлюється перший ніж, середня решітка, другий ніж, остання решітка

• При правильній збірці в системі практично немає люфтів - ножі, решітки та шнек центруют один одного і в той же час механізм обертається без зайвого навантаження на електродвигун.

     У разі неправильної зборки м'ясорубки може відбуватися наступне:

• Погіршується якість подрібнення продукту

• Швидко зношуються ножі та решітки

• Ножі можуть руйнуватися, механізм "заклинює"

• У недорогих м'ясорубках (як правило, китайського виробництва), при заклинювання механізму відбувається або виламування пальця шнека (менш дорогий ремонт, пов'язаний із заміною шнека, а також ножів і решіток), або перегорання електродвигуна (дорожчий ремонт), або і те й інше разом (дуже дорогий ремонт, порівнянний за вартістю з покупкою нової м'ясорубки).

• У дорожчих моделях м'ясорубок палець шнека теж може виламуватися при заклинювання, але, як правило, конструкцією передбачений захист двигуна, яка може бути електронній (хороший варіант), або механічною - зчеплення вала двигуна з редуктором або шнеком проводиться через спеціальну, розраховану на нормовану навантаження, пластикову муфту, яка руйнується при перевантаженні (варіант гірше, що вимагає повного розбирання м'ясорубки і заміни відносно недорогий пластикової муфти, яка у кожного виробника своя і, як правило, поставляється під замовлення)

                               Вибір м'ясорубки для кухні Вашого закладу

      При виборі професійної м'ясорубки для кухні ресторану або м'ясного цеху, особливу увагу потрібно звернути на напругу 220 або 380, а найголовніше продуктивність, яка залежить від потужності двигуна м'ясорубки. В основному для кафе і ресторанів велику популярність завоювали Італійські виробники м'ясорубок: FAMA, SIRMAN, FIMAR, EVEREST, LILOMA продуктивністю 200-350 кг / год. Вони відрізняються досить хорошим співвідношенням ціна / якість. При правильному використанні, а саме не кидати в м'ясорубку сухарі, кістки, жили, м'ясорубки будуть служити дуже довго. Для закладів, де необхідно подрібнювати сухарі, є моделі в яких є терка, вони так і називаються - м'ясорубка-терка:

 Enterprise и Unger МАРГУС

  Серед світових визнаних лідерів у виробництві м'ясорубок хочемо виділити Іспанського виробника MAINCA, які відрізняються стильним дизайном і відмінною гігієнічністю за рахунок мінімальної кількості важкодоступних місць і зайвих вигинів. Серед недоліків відносно висока ціна.

 Enterprise и Unger МАРГУС

        Для цехів супермаркетів де необхідно виробництво фаршу на продаж у великих кількостях серед лідерів білоруський виробник з моделлю МІМ-600, продуктивністю 600кг / год. Модель завоювала популярність відносно низькою ціною і достатньою надійністю.

           Enterprise и Unger МАРГУС

           І в завершення нашого параду професійних м'ясорубок Фінський виробник КТ. Компанія спеціалізується тільки на виробництві обладнання для переробки м'яса і риби і досягли в цьому напрямку світового визнання. Одні з кращих і найдорожчих м'ясорубок, вважаються м'ясорубки виробництва КТ.

 Enterprise и Unger МАРГУС

       У будь-якому випадку, вибір м'ясорубки залишається за Вами, а наше завдання як можна докладніше викласти інформацію про виробників даного обладнання. Ми зацікавлені, щоб техніка слугувала Вам довго і безвідмовно. Поломка м'ясорубки - це переривання технологічного процесу і, в кінцевому підсумку, втрати часу, нервів і грошей. Уважність і неквапливість, а також дотримання перерахованих вище правил, дозволить Вам уникнути цих неприємностей, а вже якщо вони відбудуться - ми зможемо Вам допомогти максимально швидко і недорого.

М'ясорубка для кухні ресторану системи Enterprise або Unger (Унгер) за найкращою ціною доступна в компанії МАРГУС!