Корисні статті та новини компанії МАРГУС
Тістоміс - обладнання для замішування тіста, в чому особливості? — 3 грудня 2014 р.
Які види тістомісильників бувають? Навіщо потрібен тістоміс? Та й що таке цей тістомісильник? - Це лише мала частина питань, які задає початківець власник пекарні, кондитерської або кафешки. Розглянемо тему тістоміса і відповімо на всі базові питання для новачків.
Тістоміс - що таке і з чим його їдять?
Тісто в наші дні не новий продукт і має безліч способів вимішування, сотні рецептів і тонкощів, але єдину класику замісу тіста знають і розуміють усі. За стільки тисяч років у методі вимішування тіста мало що помінялося, але є на сьогоднішній день існує таке обладнання, яке максимально розвантажує кухаря від процесу замісу і вимішування. На допомогу професійним кухарям і звичайним домогосподаркам прийшла така диво-машина - тістомісильн (обладнання для тіста). Тістоміс - обладнання для швидкого і якісного замісу тіста, від оператора вимагається лише додавання інгредієнтів!
Тестомесильная машина змішує інгредієнти в однорідну масу, в процесі насичує утворить масу киснем, що важливо для процесів бродіння.
Які бувають види тістоміса?
Все геніальне просто! Оскільки тісто ділять на дріжджове і прісне, то і тесмтомес відповідний - тістоміс для дріжджового тіста і тістомісильник для прісного тіста.
Також тістомісильник може мати таку відмінність як спосіб замісу тіста - порційний або безперервний. Порційний заміс відбувається в машинах зі стаціонарно подкатних або закріпленими дежамі періодичної дії. Принцип роботи такого роду тістоміса полягає в тому, що однорідна маса замішується через певний інтервал часу порціями.
Безперервний заміс тіста передбачає собою застосування тістомісильних установок безперервної дії. У подібних апаратах тісто замішується на всіх стадіях і ділянках одночасно, а пізніше виходить з тестомесильной установки безперервним потоком.
Як вибрати тістоміс?
Відповісти на питання «зі стелі» який тістомісильник нуден саме вам, буде недоречно. Устаткування такого роду вибирається суто під потреби. Які цілі ви переслідуєте і як буде експлуатуватися тістомісильна машина, в яких обсягах і т.п. Класичні параметри які варто враховувати ми наведемо нижче :.
Давайте визначимо такі параметри: Який вид тесту вас цікавить, який обсяг замісу вам потрібен, від цього залежить продуктивність тістоміса і обсяг його діжі. А також слід звертати увагу на додаткові функції (додаткові швидкісні режими, ремінна або ланцюгова передача, знімна або стаціонарна дежа (тут зручність)).
ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ