На головну  → Про компанію МАРГУС  → Статті та новини компанії МАРГУС

Корисні статті та новини компанії МАРГУС

Навіщо потрібен кутер? — 3 грудня 2014 р.

Навіщо потрібен кутер?

Настільні куттери використовуються як допоміжні кухонні машини на підприємства громадського харчування будь-якого формату від невеликого кафе до заводських їдальнях і фабрик-кухонь (комбінати харчування, салатні та м'ясні цехи, кейтеринг). Кутери дають безліч можливостей, з яких кожне підприємство може вибрати необхідні для своєї діяльності.

Робота з м'ясом

      Куттер дозволяє замінити традиційну м'ясорубку і при цьому має ряд переваг:

      - Будь-яка операція займає не більше 4 хвилин. Особливо це зручно в кафе і ресторанах, де відпадає необхідність робити запаси фаршу, подрібнити м'ясо можна дуже швидко безпосередньо перед приготуванням

      - М'ясо виходить рубаним, що переважно для багатьох страв, у тому числі страв національних кухонь.

      - Ступінь подрібнення залежить від часу роботи, чим довше, тим дрібніше, тому в куттері легко отримати велико-, середньо- і мелкорубленое м'ясо до тонкого подрібнення (кнельной маса, суфле, паштети). Зручно готувати складні м'ясні страви, наприклад рулети з шарами з різного м'яса з різним ступенем подрібнення.

      - При роботі з рибою для деяких страв також переважно велике подрібнення, наприклад для розтягаїв з рибою або рибних котлет. Тонке подрібнення необхідно для приготування рибних Террін і суфле. Цього не можна домогтися в м'ясорубці.

      - Якщо використовуються кілька видів м'яса, то при подрібненні відбувається їх рівномірне перемішування.

      - У процесі приготування фаршу в чашу куттера можна додати води для додання фаршу більшої ніжності.

      - У куттері можливо подрібнення як свіжого, так і мороженого м'яса. Для цього його потрібно розрізати на невеликі шматки і трохи Дефростированное (щоб поверхня відтанула на 2-3 мм). При подрібненні морозива м'яса вдається отримати великі чіткі шматочки.

      - Чаша, ніж і кришка легко миються.

      - У куттері само легко приготувати інші інгредієнти для м'ясної страви: подрібнити хліб (в тому числі сухарі) для додавання в фарш і для панірування, подрібнити зелень, цибулю, часник, сир, чорнослив, овочі, горіхи для начинки, приготувати різноманітні соуси.

 

      Соуси, супи, гарніри

      У куттері легко приготувати будь-який соус, тому машина подрібнює інгредієнти одночасно перемішуючи і збиваючи. Наприклад, соус песто виходить одночасним подрібненням і перемішуванням зеленого базиліка, кедрових горіхів, сиру пармезан, часнику і оливкового масла. Соус майонез готується шляхом збивання жовтків з гірчицею з поступовим додаванням через отвір у кришці куттера рослинного масла. На основі майнонеза легко приготувати оригінальний соус, додавши в нього подрібнені в куттері корнішони, гриби, маслини, перець, зелень, каперси, оселедець або будь-які інші продукти. Приготування густих соусів з великими шматочками (аджика, гуакомоле) також легко робиться за допомогою куттера.

      Популярні супи-креми (супи-пюре, протерті супи) мають особливість приготування: вони подрібнюються в гарячому вигляді. Чаші куттеров Robot-Coupe виконані з нержавіючої сталі або пластику типу ABS, розрахованого на роботу з гарячим продуктом.

      Приготування різноманітних овочевих і фруктових пюре (шпинат, морква, спаржа, кабачки, буряк, яблуко, манго та ін.) Як гарнір також зручно робити в куттері. Збивання омлетів, білків для сирної запіканки, швидке приготування тіста для млинців або оладок - все це можливо за допомогою куттера і робиться дуже швидко.

      Увага! У куттері не можна приготувати картопляне пюре, при подрібненні вареного картоплі його структура руйнується і результатом буде клейка картопляна маса, яка не відповідає нашим уявленням про пюре.

      Куттер дозволяє приготувати навіть невелика кількість продукту (соус на 1-2 порції, тісто на 2-3 млинця) завдяки низькій посадці ножа.

маргус, купить куттер, куттер фото

ПЕРЕЙТИ ДО КАТАЛОГУ

      Кондитерські вироби

      Дуже часто, куттери Robot-Coupe застосовуються для швидкого і зручного подрібнення будь-яких горіхів. Ступінь подрібнення залежить від часу роботи машини - чим довше, тим дрібніше. Утвориться маса містить різні фракції (через крихкість горіхів утворюється крихта), також як і великі спеціалізовані машини для подрібнення горіхів. Фракції легко розділити за допомогою сита. Горіхи використовуються як для декорування кондитерських виробів, так і для замісу в тісто і в якості начинки. В якості начинок можуть бути використані великі шматочки фруктів, подрібнені в куттері, наприклад, персики.

      Для виготовлення шоколадних виробів використовується шоколадна маса - ганаш. Його також легко приготувати в куттері. Шоколад подрібнюється в крихту, потім додається невелика кількість гарячих вершків і 2-5 секунд перемішується до утворення густої однорідної шоколадної маси. Крім швидкості, зручність приготування ганаша в куттері в тому, що шоколадна маса практично не містить пухирців повітря і практично відразу готова до формуванню.

      Подрібнення фруктів і ягід з наступною термічною обробкою дає можливість готувати джеми і конфітюри. Завдяки можливості куттера замішувати будь-який вид тесту, з його го допомогою легко приготувати кекси, млинці, бісквіт, печива. Для декорування кондитерських виробів можна подрібнити курагу або цукати, зробити вафельну або шоколадну крихту. Для красивої подачі тістечок в кафе можна швидко приготувати ягідні або фруктові соуси. У куттері легко можна забивати крему, наприклад, основі сирів «маскарпоне» і «Філадельфія», а також робити сирні маси.

      Моделі куттеров, що мають швидкість 3000 об / хв, дозволяють легко приготувати цукрову пудру і марципан (окремо тонко подрібнюється мигдаль і готується цукрова пудра, потім обидва інгредієнти перемішуються в куттері, додається молоко або вода і замішується марципанова маса, яка може використовуватися як в якості начинки , так і для ліплення фігурок для прикраси кондитерських виробів). Крім перерахованих можливостей у куттері можливе приготування різноманітних емульсій і глазурі. У куттері також легко подрібнити попередньо розмочені насіння маку для начинок.

      Таким чином, кутер може використовуватися в ресторані для приготування всіх страв від закуски до десерту.

маргус, купить куттер, куттер фото