Корисні статті та новини компанії МАРГУС
Дизайн ресторану або кафе, та як його оформити? ! — 9 січня 2014 р.
Відкриваючи свій заклад, завжди хочеться оформити все в кращому вигляді. Насамперед Вам необхідно визначити тематику оформлення приміщення. Що б це не було ресторан або кафе, є чіткі критерії від яких варто відштовхуватися , а саме: статус, фінансове та соціальне становище клієнтів, їх вік . Від цих параметрів буде залежати, як розташування закладу, так і стиль. Відкриваючи заклад в центрі міста, можна використовувати ділові тони або ж універсальні, дозволяють бути відкритими як для ділових партнерів, переговорів, так і світських зустрічей та бесід. Якщо ж заклад знаходитися не в центрі міста, а може і на околиці, необхідно дотримуватися демократичного стилю інтер'єру.
Звичайно ж тонкощі дизайну залежать безпосередньо від ідей і фантазій замовника, але слід дотримуватися важливого правила - приміщення повинно мати один конкретний стиль, це створює закладу імідж і відповідну атмосферу.
Поєднання декількох стилів і кольорових гам, може викликати відторгнення клієнтів на підсвідомому рівні тому, що перебувати в приміщенні буде некомфортно. Меню є " візитною карткою " закладу , воно обов'язково має відповідати загальному стилю та тематиці.
Так що ж все-таки необхідно врахувати при виборі та оформленні дизайну ресторану або кафе?
Незабуваємо про особливості наших відвідувачів, якщо це заклад для дітей, то необхідно оформляти стіни, а може й стелі, різними ілюстраціями з мультфільмів та казок. Вхід до дитячого закладу слід прикрашати яскраво, оригінальні арки, кульки, щоб це приваблювало дитячу увагу. Столики можуть бути виконані у вигляді казкових тронів з чарівного королівства, дитині неодмінно захочеться повернутися у казку.
У процесі проектування закладу громадського харчування , слід враховувати дві головні складові - оформлення приміщення для відвідувачів і розробка технічної зони. До зони відвідувачів не слід розглядати тільки гостьове приміщення, а ще й приділити належну увагу також холу, гардеробу, туалетній кімнати . У створенні унікального стилю і атмосфери важливі кожні дрібниці !
Етапи дизайну інтер'єру кафе .
Дизайн кафе складається з трьох етапів , а саме:
1 ) Складання технічного завдання , цим може займатися як замовник , так і профільний архітектор.
2 ) Розробка ескізів , найчастіше розробляється в декількох варіантах , щоб потім вибрати кращий .
3 ) Розробка робочої документації, складання самого дизайну проекту .
Термін проектування залежить від складності й унікальності проекту і в середньому займає 1-2 місяці.
Дизайн -проект включає в себе позначки висот стель і прив'язки, обмірний план, план демонтують перегородок з прив'язками, розкладки підлог, світильників і вимикачів, розстановка меблів, розташування і відкривання дверей та ін.
Інтер'єри ресторанів є відображенням фантазій та ідей замовника або дизайнера. Будь-яку , навіть саму незвичайну мрію можна втілити в життя, і такого оформлення приміщення, як у вас , не буде більше ні в кого.