Корисні статті та новини компанії МАРГУС
Чи варто купувати професійне обладнання для кухні б в? — 26 червня 2017 р.
Звичайно однозначно стверджувати, що обладнання має бути тільки новим або навпаки навіщо переплачувати за новою якщо можна працювати на б у обладнанні. Давайте спробуємо зважити всі за і протів.Начнем з реальної ситуації, коли відкривається перший заклад, фінансів на все не вистачає, так як ремонт виявився дорожчим планованого, а оренда вище та й за оплату праці шеф-кухар запросив набагато вище, ніж передбачалося. Вартість обладнання професійної кухні ресторану і комплектація бару ресторану, при покупці всього необхідного обладнання може скласти до 30 - 40% всього бюджету ресторану при відкритті (за умови, що приміщення в оренду, а не довелося купити). Питання покупки приміщення ресторану або оренди так само важливий. Якщо ресторан здається невдалим, при оренді простіше переїхати в інше більш підходяще місце, а ось якщо дійсно приходить успіх, орендодавці починають піднімати ціну, бачачи процвітання ресторану, користуються ситуацією. Всі ці моменти необхідно враховувати. На наш погляд все ж покупка професійного обладнання дуже важливий момент, від обладнання залежить і якість приготованого продукту (пароконвектомати і конвенційні печі) і гігієна (посудомийні машини і Стаканомоечная машини), і збереженість продуктів (це холодильники і морозильники) і ми все ж за покупку нового професійного обладнання. Але якщо є можливість купити обладнання хорошого стану, якісного перевіреного виробники, безсумнівно така покупка буде виправданою і економія буде суттєвою. Але якщо купити б у обладнання сумнівної якості з незрозумілою датою виробництва, тут ресторан наражає себе на небезпеку, кухарі кухні буде постійно працювати в перемішку з майстрами які будуть весь час ремонтувати обладнання, це все буде позначається на якості страв і вести до втрати постійних відвідувачів. Хочемо зазначити, що рівень ресторану це в першу чергу сталість страв, іншими словами, в будь-який день незалежно від зміни або який кухар готував, страва повинна бути однаковим по-виконання візуально, а так само на смак. Якщо цього заклад не домоглося, відвідувачі будуть скаржитися і як результат переходити до конкурентів. Отже підведемо підсумок по покупці професійного обладнання для кухні ресторану. Краще звичайно нове або перевірене б у. Сумнівне, незрозумілого віку і походження б у професійне обладнання - точно ні!