Наші проекти
Їдальня для співробітників заводу!
Якою має бути їдальня для співробітників? Над таким питанням роздумував не один підприємець. Але у кожного підприємства вона своя, зі своїми правилами і традиціями, своїм меню і інтер'єром, тільки набір кухонного обладнання залишається незмінним!
Яка кількість співробітників ви хочете нагодувати, де їх усіх розмістити, який бюджет одного обіду, а додаткові перекушування, кава і чай будуть ...? Визначившись з меню і кількістю обідає персоналу, відразу, необхідно замовити лінію роздачі. Лінія роздачі повинна складатися з наступних елементів: марміту перших страв, теплового та холодильного марміту, вітрини для порційних салатів і кондитерської вітрини, стійки для підносів і приладів, теплового столу або диспенсера для підігріву тарілок, нейтрального елемента для розміщення додаткових одиниць настільного обладнання таких як сокоохолоджувач , СВЧ піч .. Набір теплового, холодильного, механічного та нейтрального обладнання залежить від того, чи будуть ваші кухаря самі готувати або постачальником готової продукції (обідів , Сніданків або вечерь) буде фабрика-кухня ?!
Найпростішим є варіант замовлення готової продукції. Вам не треба відкривати додаткові виробничі цехи, цехи попередньої обробки і зберігання продуктів ... Ви просто купуєте обладнання для транспортування готових страв, це:
* Транспортувальні візки певної висоти з фіксаторами коліс для перевезення в транспорті;
* Гастроёмкостямі з нержавійки різних глибин і кришками до них;
* Контейнери для перших страв і напоїв.
Все це розігрівається або охолоджується в одному приміщенні, так званому Доготовочних цеху, який обладнується:
* Пароконвектоматів (не обов'язково купувати програмний пароконвектомат з сенсорною панеллю керування, для финишинга напівфабрикатів або до готування, для попереднього розігріву досить пароконвектомата з механічною панеллю керування);
* Холодильними шафами в яких будуть зберігається певний порції продуктів для кожної зміни підприємства;
* Настільної індукційної плитою для приготування соусів.
Якщо меню передбачає кави або чай, то додатково купується і встановлюється:
* Кави машина автоматичного типу, для швидкого самообслуговування;
* Кип'ятильник (диспенсер гарячої води) для приготування чаю;
* Конвеєрний тостер (на ваш розсуд);
* Сокоохолоджувач;
*СВЧ піч.
При партнерської роботи з фабрикою кухнею обов'язковим є наявність свого цеху миття столового посуду. Його необхідно обладнати:
* Столом для прийому брудного посуду,
* Посудомийній машиною (може бути фронтальної або купольної, в залежить від кількості пропускної здатності закладу),
* Мийними ваннами для попередньої обробки посуду перед завантаженням в посудомийну машину, або на випадок її поломки),
* Полками,
* Сушками для тарілок, чашок і приладів,
* Стелажами для чистої посуду,
* Столом для видачі чистого посуду.
А ось коли піде мова про відкриття повноцінної їдальні громадського харчування, з приготуванням продуктів повного циклу, тоді цей процес необхідно розглянути більш детально. Але, це вже інша історія ...